2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi (02.09.2021)

Küçült Yazı Tipi Büyüt
Mühendislik Fakültesi’nden 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz için yemin ve kep atma töreni sosyal mesafe gözetilerek yapıldı. 1 Eylül 2021 Çarşamba Günü oditoryumda gerçekleştirilen ve iki oturum halinde yapılan törene Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfullah Kara, Dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversitemiz Senatörleri, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende Fakülte birincisi Ogün Kargıdan mezun öğrenciler adına konuştu. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı açılış konuşmalarını yaparak öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı konuşmasına yangın ve sel felaketleri ile Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Rektör Çufalı sözlerine; “Mühendislik Fakültemiz ülkemizin en köklü fakültelerinden biridir, kuruluş tarihi 1924 yılına Zonguldak Maden Mühendis Mektebi dayanır. Bu köklü fakültenin mezunları olarak bütün hayatınız boyunca çalışmaya, işinizi en iyi şekilde yapmaya devam edin” dedi. Rektörümüz, yüz yüze eğitime devam etmek ve Covid-19’u hayatımızdan çıkarabilmek ya da hafif atlamak için aşı olmanın gerekliliğini hatırlatıp, konuşmasını mezun olan öğrencilerimize başarılar dileyerek ve iyi temennilerde bulunarak sonlandırdı.

Fakültemizde ve Bölümlerimizde dereceye giren öğrencilerimize teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edildikten sonra mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim üyemiz Prof. Dr. Mehmet Yetmez eşliğinde mezuniyet yemini edilmesi ve devamında fotoğraf çekimleri ile tören sona erdi.