2015 yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Onkoloji Bölümü’nde yatılı ve ayakta tedavi görmekte olan çocuklarla birlikte kutlandı. Çeşitli yaş gruplarından çocukların ve yakınlarının katılım gösterdiği kutlama etkinliği oldukça renkli geçti.

Katılım gösteren çocukların yüzlerinin palyaço tarafından boyanmasının ardından palyaçoyla bir süre oynayan çocuklar, etkinlik saatinin gelmesiyle birlikte kendilerine ayrılan koltuklardaki yerlerini aldı. Etkinlik sunucuları tarafından yapılan kısa açılış konuşmasının ardından BEÜ Halkoyunları Topluluğu’nun 6 üyesi tarafından kısa bir halkoyunları gösterisi düzenlendi. Daha sonra sahneyi alan Zonguldak BKM Şiir Grubu üyeleri, hazırlamış oldukları 3 ayrı skeci sahneledi. Yer yer izleyicilerin de katılımının beklendiği skeçlerde tiyatrocularla etkileşime geçen çocuklar son derece keyifliydi. Skeçlerin ardından yine BKM Şiir Grubu üyeleri tarafından gitar ve bağlama eşliğinde yine çocukların katılım gösterdiği bir müzik dinletisi yapıldı. Ardından sahne, hünerlerini göstermek isteyen çocuklara bırakıldı ve çocukların hazırlamış olduğu performanslar izlendi. Daha sonra pasta kesimi yapıldı ve tüm davetlilere diğer yiyecek ve içeceklerle birlikte ikram edildi. Yiyecek ikramının ardından yapılan hediye sunumunda, çocuklara hediyeleri dönemin Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Seda TIĞLI AYDIN tarafından verildi. Hediye merasiminin ardından BEÜ Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından yapılan kısa şarkı dinletisiyle birlikte iç mekandaki etkinlik son buldu. Ardından hastane bahçesinde çocuklara dağıtılan uçan balonların aynı anda gökyüzüne bırakılması son derece renkli görüntüler oluşturdu.